Data analytics & data management

Data Analytics & data management

Data Analytics & Big data

Data analytics of datamining is het proces van het zoeken in grote hoeveelheden data naar patronen en verbanden tussen data om daar uiteindelijk nieuwe informatie uit te destilleren. Die data kunnen bestaan uit binnen een organisatie gegenereerde data of om externe, openbaar toegankelijke data. Met datamining gaan we op zoek naar verbanden in data en kunnen we zo ook inzichten verwerven in iets waar we niet specifiek naar op zoek waren.

Een paar voorbeelden van mining:

  • Een supermarkt onderzoekt in de transactionele gegevens uit de kassaregistraties welke producten vaak samen worden verkocht zodat deze artikelen fysiek bij elkaar in de buurt kunnen worden uitgestald in de winkel;
  • Een bedrijf zet miningtechnieken op sociale mediaberichten in om uit te zoeken welke personen het meest geïnteresseerd zijn in haar producten en diensten zodat de marketingactiviteiten van het bedrijf op deze doelgroep kunnen worden gericht;
  • Een organisatie onderzoekt haar content door middel van tekstmining (miljoenen e-mails, honderdduizenden documenten in het documentmanagementsysteem) om daar (nieuwe) informatie uit te halen.

De data kunnen verschillende vormen aannemen en bijvoorbeeld bestaan uit sensordata, transactionele data opgeslagen in relationele databases, sociale mediaberichten, open onderzoeksdata of websites.

Let’s inform verzorgt trainingen en advies op het gebied van data analytics en data management.

Neem contact met ons op voor meer informatie of voor een vrijblijvende offerte.