Gezondheidszorg

Gezondheidszorg

De zorg is volop in beweging. We worden dagelijks overspoeld met nieuws over zorgverzekeringen, stijgende zorgkosten, personeelstekorten en crisissituaties bij zorginstellingen.  Wet- en regelgeving verandert, zorginstellingen moeten bezuinigen en komen in financiële problemen. Daarnaast horen we veel over technische innovaties in de gezondheidszorg, zoals bijvoorbeeld blockchain-oplossingen, zorgrobots en domotica. Privadcy en ICT in de zorg staan volop in de belangstelling en ook medisch-ethische onderwerpen verschijnen regelmatig in de pers.

Voor organisaties in de zorg is het lastig om al deze ontwikkelingen bij te houden. Er wordt veel gepubliceerd over de gezondheidszorg en dagelijks al dat nieuws doorlezen is geen optie. U wilt geattendeerd worden op datgene dat écht belangrijk is voor u. Nieuws uit betrouwbare bron, waar u snel op kunt inspelen.

Let’s Inform heeft veel ervaring met het opzetten en inrichten van nieuwsdiensten en digitale knipselkranten binnen de zorgsector. Voor beroeps-, patiënten- en belangenorganisaties in de gezondheidszorg bieden wij advies en trainingen op het gebied van kennismanagementdocumentmanagement en informatievoorziening. Ook kunnen wij u helpen bij het opstellen van een social media- of webcarestrategie of bij het inrichten van uw intranet en kennisportal.

Wij hebben ervaring met artsenorganisaties (o.a. KNMG, LHV, Federatie Medisch Specialisten) en beroepsorganisaties (o.a. GGZ Nederland, apothekersvereniging KNMP).

GezondheidszorgDaarnaast bieden wij diverse trainingen en workshops aan op het gebied van media en informatie:

  • Zoeken naar informatie op het Internet
  • Zoeken naar wetenschappelijke literatuur (PubMed, Google Scholar, Medline, PsychInfo, Cinahl, EbscoHost, Science Direct etc.)
  • Trainingen voor diverse Document Management Systemen.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.